Over ons

Gitaarles

 

 

De gitaarlessen of ukelele lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en voor elk niveau. Het is ook niet nodig dat je al noten kunt lezen. Dit komt, net als het lezen van tabs en akkoordenschema's, spelenderwijs in de lessen aan bod.

 

 

Belangrijke aandachtspunten tijdens de lessen zijn: speelplezier, samenspelen, een goede speeltechniek, het ontdekken en ontwikkelen van je eigen muzikaliteit, improvisatie, het spelen en zingen van popsongs met akkoordschema's en het schrijven van liedjes.

 

 

Bij popmuziek is de aandacht gericht op het leren begeleiden van jezelf of een ander. Strumming, fingerpicking, improvisatie, percussietechnieken, het leren onderscheiden van diverse stijlen van folkmuziek en blues, enzovoort. Wanneer de leerling een voorkeur heeft voor een bepaald genre wordt daar uiteraard rekening mee gehouden.

 

 

Het repertoire van de klassieke gitaar beslaat grofweg de periode vanaf 1600 tot en met vandaag. Van de zogenaamde 'oude muziek' speelt de gitarist transcripties van muziek die oorspronkelijk voor luit of vihuela geschreven zijn. Muziek die echt voor en door gitaristen geschreven is verschijnt ongeveer na 1750. Het 'klassieke' repertoire dat in de les aan bod komt bestaat voornamelijk uit Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek die geschreven is sinds 1900.

 

 

 

 

Ukelele-les

 

 

De ukelele is een veelzijdig instument. Wanneer je vier akkoorden kent kun je al veel popliedjes begeleiden, maar er is meer. Er zijn veel goede en mooie bewerkingen geschreven voor de ukelele. Bewerkingen van klassiek repertoire, folkmusic, filmmuziek en veel meer. De muziek is geschreven in noten en in tabs. Ook in de ukelele-les gaat er veel aandacht naar strumming, fingerpicking en samenspel.

 

 

Het is belangrijk dat je voldoende tijd vrijmaakt om te oefenen. Als je voldoende tijd en moeite in je instrument steekt ga je sneller vooruit, waardoor het spelen steeds leuker én interessanter wordt.